Torek, 23 julij 2019
Iskanje

Ob koncu tedna bo ponekod zadišalo po pomladi

V prihodnjih dneh bo vreme skladno z ljudsko tradicijo

FJK |
13. feb. 2019 | 15:16
Dark Theme

Skladno z ljudskim izročilom - jutri je namreč sveti Valentin, ki je znan tudi kot »prvi pomladin«, bomo ob koncu tedna ponekod že namerili pomladne temperature. Živo srebro se bo ob stanovitnem in povečini sončnem vremenu v osrednjih dnevnih urah dvignilo do okrog ali tudi malo nad 15 stopinj Celzija. Najtopleje bo, kot kaže, na Goriškem, kjer bodo v nedeljo temperature mestoma segle do 17 stopinj Celzija.

Sicer pa bo danes in v prihodnjih dneh prevladovalo sončno in umirjeno vreme z le morebitno občasno krajevno zmerno oblačnostjo. Kakšen oblak več pričakujemo ponekod jutri zjutraj. Občasno bo pihala šibka burja, ki bo proti koncu tedna oslabela. V nižinah bo zlasti v nočnih urah ponekod lahko nastal temperaturni obrat in bo ozračje zamegljeno ali bo mestoma nastala megla.

Nad nami in nad večjim delom Evrope se zadržuje soliden anticiklonski greben, ki ga spremlja tudi subtropski zrak. V prihodnjih dneh se bo še okrepil in se bo ozračje še nekoliko segrelo. Topleje bo povečini tudi v gorah. Ničta izoterma se bo povzpela na nadmorsko višino nad 2500 metrov.

Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi v začetku prihodnjega tedna. Zaradi velike stanovitnosti bo ozračje še bolj umirjeno, povečal se bo odstotek vlage, temperaturni obrat pa bo verjetnejši in pogostejši.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo