Sobota, 05 december 2020
Iskanje

Občutek, da se meja zapira

Iz neuradnih razlag izhaja, da prehajanje v sosednjo državo iz nenujnih razlogov ni dovoljeno

19. okt. 2020 | 17:26
Dark Theme

Pretočnost slovensko-italijanske meje, ki je v vsakdanjem življenju pomembna za čezmejne delavce in malo gospodarstvo, se spet zmanjšuje. Ni strahu, da bi bila pot v službo v drugo državo prepovedana, saj tudi spomladi ni bila, a skrbi se pojavljajo zaradi malih poti, ki smo jih vajeni ob meji.

Uradnih informacij, kako naj si razlagamo zadnji odlok slovenske vlade o omejitvi gibanja še ni. Tudi v policijskih upravah v Novi Gorici in v Kopru si ne upajo dati uradnega odgovora in čakajo na pojasnila iz Ljubljane. Več virov sicer razume, da ljudje s prebivališčem v Sloveniji brez utemeljenega razloga, kot je na primer službena pot, ne smejo v sosednjo državo. Odprto ostaja vprašanje, ali lahko tujci brez nujnih obveznosti prihajajo v Slovenijo.

Vulkanizerja v Novi Gorici in Sežani sta nam potrdila, da se je danes zglasilo nenavadno več strank iz Italije. Preplah, da ne bi bilo mogoče zamenjati pnevmatik – tako kot se je zgodilo spomladi – se očitno širi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj boste najbolj pogrešali med letošnjimi prazniki zaradi ukrepov proti pandemiji?

4. dec. 2020 | 18:00
Druženje s prijatelji
Praznovanje v širšem družinskem krogu
Množična praznovanja
Izlete ali potovanja
Božične tržnice
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo