Nedelja, 17 november 2019
Iskanje

Odpovedali so Facebook, Instagram, Messenger in WhatsApp

Družbeno omrežje Facebook se je včeraj in ponoči soočalo z velikimi težavami

Svet |
14. mar. 2019 | 11:14
Dark Theme

Družbeno omrežje Facebook se je včeraj soočalo z velikimi težavami - štiri glavne aplikacije, in sicer Facebook, Instagram, Messenger in WhatsApp več ur niso delovale ali so delovale okrnjeno v številnih svetovnih državah, med drugim tudi povečini pri nas. Težave so se začele okrog 17. ure in so se nato nadaljevale pozno v noč. Gre za najdaljši izpad storitev Facebooka doslej. Nazadnje je imel motnje takšnih razsežnosti leta 2008, ko je bilo uporabnikov le 150 milijonov, trenutno pa jih je 2,3 milijarde. Facebook je o težavah obveščal nekaj ur kasneje, ko je prek omrežja Twitter sporočil, da napako odpravljajo in da vzrok za težave ni t. i. napad DDoS (Distributed Denial of Service Attack). Pri slednjem gre za napad z izjemno povečanim številom hkratnih dostopov na ciljno spletno storitev, kar ohromi to storitev. Do postopne normalizacije, kaže pa da še ne povsod, je prišlo v drugem delu noči, vzroke pri podjetju še raziskujejo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo