Sreda, 11 december 2019
Iskanje

Odprava vinjete med Škofijami in predorom Markovec?

Prizadevanja istrskih in drugih poslancev ter gospodarstvenikov

Istra |
8. maj. 2019 | 10:20
Dark Theme

Po večkrat izrečeni zahtevi na italijanski strani se tudi v Sloveniji krepijo prizadevanja, da na hitri cesti od Škofij do predora Markovec ne bi bila obvezna vinjeta. Tako rešitev podpirajo vsi slovenski parlamentarci iz Istre, združeni v Klubu istrskih poslancev, a ne le ti. »Našo pobudo podpirajo tudi v Gospodarski zbornici Slovenije, v Obrtno-podjetniški zbornici in župani,« našteje poslanka Socialnih demokratov Meira Hot, ki je bila do lanskega leta podžupanja v Piranu, v slovenskem parlamentu pa je med drugim predsednica Skupine prijateljstva z Italijansko republiko.

Hotova meni, da ukinitev vinjetnega režima – ali vsaj uvedba ugodnejšega cenovnika – na slovenski obali ne bi škodoval Družbi za avtoceste v Republike Slovenije (DARS). Bi pa koristil slovenskemu proračunu zaradi večjega priliva davka na dodano vrednost. »Prebivalci Furlanije Julijske krajine so bili tradicionalni, celoletni gostje na Obali. Zaradi vinjete to niso več. Če odpravimo vinjetni režim, DARS ne bi ničesar izgubil, saj ti itak ne kupujejo vinjete. Bi pa prišel denar, ker bi gostje spet prihajali v Izolo in zlasti Piran.«

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo