Ponedeljek, 22 april 2019
Iskanje

Onesnaženost hišnih prostorov predstavlja grožnjo za zdravje

Koncentracija mikroprašnih delcev v notranjih prostorih v povprečju dvakratna kot v zunanjosti

Svet |
15. apr. 2019 | 12:55
Dark Theme

Vsedržavno združenje za zaščito obnovljivih virov je objavilo študijo, iz katere je razvidno, da je zračna onesnaženost z mikroprašnimi delci občutno večja v notranjih prostorih kot v zunanjem okolju in pogosto presega opozorilne vrednosti. V povprečju je koncentracija mikroprašnih delcev v hišnih prostorih dvakratna kot na prostem. Največji vir onesnaževanja pa so kuhinjske dejavnosti. Svetovna zdravstvena organizacija OMS meni, da ravno hišna onesnaženost predstavlja največjo grožnjo za zdravje. Poveča pa se tudi ob manjših dejavnostih, kot so, denimo, kuhanje kosila ali večerje, prižig sveče ali hišno ogrevanje. Več kot tri milijarde ljudi je zato izpostavljeno večjim tveganjem. Pogosto zračenje je zato priporočljivo, saj se z zamenjavo zraka koncentracije mikroprašnih delcev zmanjšajo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Evropski parlament je podprl ukinitev premikanja ure leta 2021. Države članice se bodo same odločile za poletni ali zimski čas, Evropsko komisijo bodo morale o tem obvestiti do aprila 2020. Podpiram:

15. apr. 2019 | 19:57
Poletni čas
Zimski čas
Mi je vseeno
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo