Petek, 14 december 2018
Iskanje

Osuplost raziskovalcev zaradi ustrelitve Elisia

Videmski raziskovalci so, da bi preprečili morebitne nezgode, tedensko sporočali v Slovenijo Elisiov položaj

6. dec. 2018 | 12:55
Dark Theme

Medved po imenu Elisio, ki je bil pred nedavnim ustreljen v senožeških gozdovih, je bil predmet znanstvene raziskave univerze v Vidmu. Nosil je med drugim telemetrično ovratnico, ki je oddajala podatke o njegovem premikanju. Videmski raziskovalci so z osuplostjo sprejeli novico o Elisiovi ustrelitvi. Koordinator raziskovalne skupine Stefano Filacorda je za Messaggero Veneto povedal, da ne more verjeti, da se je kaj takega lahko sploh zgodilo. Ravno da bi preprečili podobne nezgode, so namreč videmski raziskovalci tedensko sporočali v Slovenijo Elisiov položaj. Slovenski lovec, ki je Elisia ustrelil, je povedal, da ni videl telemetrične ovratnice.

Na dan prihajajo še drugi podatki o Elisiovih premikih. Videmski raziskovalci so povedali, da je Elisio med drugim petkrat preplaval jezero Cavazzo (in ne Carezza, kot je bilo prvotno javljeno) ter da je med drugim tudi prečkal primorsko avtocesto. Potikal pa se je med drugim po Benečiji. Slovenski lovci so zdaj vrnili videmskim raziskovalcem le Elisiovo telemetrično ovratnico, ne pa njegovih posmrtnih ostankov.

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo