Sreda, 26 junij 2019
Iskanje

Po daljšem času vremenska sprememba

Prihajajo padavine, proti koncu tedna se bo meja sneženja spuščala

FJK |
14. jan. 2019 | 13:15
Dark Theme

Po zelo vztrajni in dolgotrajni severni vremenski sliki, ki je bila ugodna za naše kraje, zelo obremenilna pa za osrednje in severne alpske predele, bo v prihodnjih dneh prišlo do postopne spremembe. Težišče se bo pomaknilo nad Sredozemlje in bodo tokovi obrnili od jugozahoda. Proti nam bo začel pritekati nekoliko toplejši in bolj vlažen sredozemski zrak. Od srede se bo povečala vlažnost ozračja in se bodo začele pojavljati občasne povečini rahle padavine. Proti koncu tedna bo pritekal postopno hladnejši zrak.

Z okrepljenimi in vztrajnimi severnimi tokovi se je v privetrnih legah na alpskem območju pojavljalo zelo obilno sneženje, ki povzroča marsikje velike težave. V zavetrju, kar velja tudi za naše območje, pa je bila vremenska slika umirjena z niti ne posebno nizkimi temperaturami. Zlasti čez dan se je živo srebro ob povečini sončnim ali le zmerno oblačnim vremenom vzpenjalo nad dolgoletno normalnost. Omembe vrednih padavin pa pri nas ni bilo že dalj časa.

Anticiklon, ki je nad Atlantikom dalj časa segal do severnih vzporednikov, medtem postopno slabi. V prihodnjih dneh bo od zahoda dosegla naše kraje atlantska višinska dolina.

Danes in jutri bo še prevladovalo precej sončno vreme, v sredo pa bo že nekaj več vlage in oblakov. Ponekod ni izključeno občasno rosenje.

V četrtek bo naše kraje dosegla vremenska fronta. Prevladovalo bo oblačno vreme z občasnimi rahlimi do ponekod zmernimi padavinami. Pihali bodo šibki južni vetrovi. Otoplilo se bo. Meja sneženja bo na nadmorski višini 800 do 1000 metrov.

V petek bo oblačno, občasno bodo možne krajevne padavine.

V noči na soboto bo zapihala šibka do zmerna burja in bo začel pritekati postopno hladnejši zrak. Meja sneženja se bo spuščala. Ni izključeno, da se bodo proti koncu padavin posamezne snežinke prikazale tudi v najvišjih predelih Kraške planote.

V soboto in nedeljo kaže na povečini oblačno vreme z možnostjo občasnih padavin.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo