Sreda, 15 julij 2020
Iskanje

Po prejemu zdravila se Kris počuti dobro

Zaenkrat še ni znano, kdaj se bo vrnil v Slovenijo

22. nov. 2019 | 11:04
Dark Theme

Za malega Krisa Zudicha, dečka s spinalno mišično atrofijo iz Kopra (njegov oče Matteo je iz Mačkolj), je bil včerajšnji zelo pomemben dan. Ob 18. uri je na kliniki v Los Angelesu prejel zdravilo, do katerega mu je pomagala vsa Slovenija in ne samo.

Po prejemu se počuti dobro, so sporočili iz družinskega kroga.

Po terapiji z zdravilom bo potreboval nekaj dni počitka, zaenkrat pa še ni znano, kdaj se bo vrnil v Slovenijo. Po prejemu zdravila naj bi na opazovanju ostal še tri mesece.

Učinki zdravila, ki je trenutno dostopno le v ZDA, bodo po predvidevanjih hitri, a je še težko reči, kako bo v resnici, je na začetku meseca povedala dečkova mama Ana Jerak. Račun za zdravilo v višini 2,23 milijona dolarjev je že poravnan, lečeči zdravnik pa bo naknadno sporočil, ali bodo denimo potrebne dodatne preiskave.

Zveza prijateljev mladine Slovenije ter Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki sta se s podpisom donatorske pogodbe, s katero je zveza prevzela 2,3 milijona evrov donatorskih sredstev, dogovorili za plačevanje stroškov za zdravljenja dečka, je zapisano na spletnih straneh zveze.

Doslej so s tem denarjem poravnali stroške viza v višini 456 evrov. Zdravniško spremstvo je stalo 3990 evrov, samo zdravilo pa 2.007.576,38 evra. Za prevoz od losangeleškega letališča do hotela, hotelsko nastanitev ter najem stanovanja do 11. decembra pa je bilo treba odšteti 12.320 evrov, je še zapisano na spletnih straneh zveze.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo