Sreda, 27 maj 2020
Iskanje
RAI

Podaljšali sporazum za oddaje RAI

Državni sekretar Vito Crimi bi čimprej pripravil novo pogodbo

FJK |
22. apr. 2019 | 18:18
Dark Theme

Državni sekretar Vito Crimi je tik pred velikonočnimi prazniki sporočil, da so podaljšali veljavo sporazumu za radijske in TV oddaje v manjšinskih jezikih na programih RAI.

Kot piše na spletni strani direktorata za medije, si Crimi prizadeva za čimprejšnjo ureditev vprašanja. Dogovor med vlado in družbo RAI je namreč zapadel konec leta 2015 in ga odtlej zgolj podaljšujejo. Za koliko mesecev so ga tokrat podaljšali, v kratkem sporočilu ne piše.

Vnovično podaljšanje je bilo pričakovano, potem ko je v začetku aprila vodja direktorata za medije Ferruccio Sepe sporočil predsednikoma slovenskih krovnih organizacij SKGZ in SSO Kseniji Dobrila in Walterju Bandlju, da vlada in koncesionar spet ne bosta podpisali nove pogodbe, češ da ni pogojev. Prej je treba namreč pripraviti nov generalni sporazum med finančnim ministrstvom in družbo RAI. Šele ko bo ta podpisan, bo mogoče na novo spisati tudi pravila za oddaje v manjšinskih jezikih.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo