Petek, 07 avgust 2020
Iskanje

Podjetniki premalo vedo o razpisih

Erik Švab pred sobotnim posvetom o virih financiranja

Trst |
21. nov. 2019 | 6:27
Dark Theme

Podjetja v Furlaniji - Julijski krajini se premalo zavedajo možnosti, ki jih nudijo evropski in drugi razpisi, je prepričan izvedenec na področju oblikovanja projektov Erik Švab. Zato Euroservis, ki letos obeležuje 15-letnico delovanja, v soboto v sodelovanju s šolo za menedžment Mib v Trstu prireja posvet, na katerem bodo podjetnikom odstrli vse vire financiranja, ki jih ponujajo evropske, državne in regionalne institucije.

»Mislim, da sta dve osnovni težavi. Kot prvo podjetniki sploh ne vedo, da razpisi obstajajo, kateri so in katere možnosti ponujajo. Če pa že izvejo za kakšen razpis, ker so o tem brali v časopisu ali ker jim je povedal prijatelj v baru, se ponavadi zgodi, da je še malo časa za prijavo. Včasih ga je ravno dovolj, da nekaj pripraviš na hitro, nekvalitetno, ali pa je že prepozno,« pravi Švab ki je predsednik Euroservisa – ta je nastal iz Slovenskega deželnega gospodarskega združenja – od leta 2007.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo