Ponedeljek, 24 februar 2020
Iskanje

Podnevi se bo redno vračala pomlad

Ugodni vremenski obeti za velikonočni teden

FJK |
15. apr. 2019 | 10:39
Dark Theme

Glavna meteorološka značilnost tega tedna bodo ob prevladujočem stanovitnem in povečini sončnem vremenu razmeroma mrzle noči ter tople osrednje dnevne ure. Podnevi se bo ves teden redno vračala pomlad, ponoči pa nas bo mestoma tudi malo zazeblo. Temperaturne razlike med dnevom in nočjo bodo ponekod dosegale do okrog 14 stopinj Celzija. V nočnih urah se bo živo srebro, razen ob morju, povečini spuščalo pod 10 stopinj Celzija, mestoma tudi občutno, čez dan pa bo dosegalo in presegalo 20 stopinj Celzija.

Nad širšim območjem se zračni tlak krepi in se postopno utrjuje obsežen anticiklon. Zagotovil nam bo ves teden stanovitno in povečini sončno vreme z le morebitno občasno zmerno oblačnostjo. Omembe vrednih padavin za zdaj ne pričakujemo.

Hladna višinska jedra, ki so v preteklem tednu pogosto vplivala na vreme pri nas, bodo v prihodnjih dneh zelo oddaljena. Zračni tlak bo iz dneva v dan višji, anticiklon pa bo najbolj soliden ob koncu tedna, zato tudi za praznike po zdajšnjih izgledih kaže na pomladno vreme.

Današnje jutranje temperature so bile v nižinah in na Kraški planoti okrog 7 ali 8 stopinj Celzija, ob morju pa je deželna meteorološka opazovalnica namerila 11,2 stopinje Celzija. Piha šibka burja, ki dosega hitrost okrog 50 km/h.

Temperatura se danes že povsod naglo vzpenja, pada pa odstotek relativne vlage. Čez dan bomo marsikje namerili 20 stopinj Celzija.

Prevladovalo bo sončno vreme z zmerno oblačnostjo.

Podobno vreme s pogostejšo jasnino pričakujemo od jutri do petka, šibka burja bo oslabela. Nočne temperature bodo v glavnem nižje od današnjih. V glavnem bo sončno z le občasno krajevno zmerno oblačnostjo.

Za zdaj kaže, da tudi velikonočna nedelja in ponedeljek bosta povečini sončna. Najvišje dnevne temperature bodo okrog 20 stopinj Celzija.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo