Sreda, 27 maj 2020
Iskanje

Podversic in Skerk med sto najboljšimi

Somelje Luca Gardini je pohvalil njuni malvaziji

FJK |
10. apr. 2019 | 10:33
Dark Theme

Slovenska vinogradnika Damijan Podversic iz Gorice in Sandi Skerk iz Praprota sta bila spet deležna prestižnega priznanja. Italijanski znani in svetovno priznani somelje Luca Gardini je njuni malvaziji uvrstil med sto najboljših italijanski vin. Podversiceva Malvazija 2014 si z oceno 96/100 deli 7. mesto med belimi vini, Skerkova Malvazija 2016 pa z oceno 95/100 deseto mesto.

Luca Gardini je v preteklosti vsako leto sredi marca na straneh vodilnega italijanskega športnega časopisa La Gazzetta dello Sport objavljal »svojo« lestvico stotih najboljših italijanskih vin. Nekaj let se je omejil na najboljših 50. Na teh lestvicah so se zadnja leta že znašla vina Damijana Podversica (Kaplja) in Sandija Skerka (Malvazija), pa tudi Vitovska Benjamina Zidaricha.

Letos je Gardini izbral drugačno pot. Pripravil je sicer svojo – med ljubitelji dobre vinske kapljice res pričakovano in čislano – lestvico, ni pa je objavil v časopisni obliki, temveč v dragocenejši knjižni. Skupaj z Lucianom Ferraro je pri založbi Corriere della Sera izdal »instant book«, publikacijo, v kateri je objavljena tudi lestvica stotih najboljših italijanskih vinogradnikov z opisom njihovih kleti in predstavitvijo njihovih paradnih vin. Knjigo so uradno predstavili v ponedeljek na vinskem sejmu Vinitaly v Veroni ob prisotnosti avtorjev, novinarja Bruna Vespe, ki se je zadnja leta šel tudi vinogradnika, pa tudi Damijan Podversič je bil zraven.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo