Torek, 02 junij 2020
Iskanje

Poletje za zdaj še ne s polno paro

Anticiklon se bo okrepil šele od srede ali četrtka

FJK |
12. jul. 2019 | 16:45
Dark Theme

Subtropski anticiklon se bo predvidoma okrepil šele v drugi polovici prihodnjega tedna. Dotlej bo vreme občasno nestanovitno in bomo beležili temperature pod sezonskim povprečjem. Več spremenljivosti z občasnimi krajevnimi plohami in nevihtami bo zlasti jutri. Sicer pa bo prevladovalo dokaj sončno vreme, toda ne bo večje vročine. Zlasti noči bodo sveže.

Do vključno torka bodo prevladovali zahodni do severozahodni tokovi in bo občasno in obrobno pronical proti nam nekoliko bolj svež zrak. Živo srebro se je v zadnjih dneh spustilo pod sezonsko povprečje. Zadnjič se je nad nami zadrževal tako svež zrak ob koncu maja. Do prvih dni v prihodnjem tednu se bodo temperature zadrževale, z morebitnimi krajevnimi izjemami zlasti na Goriškem, pod 30 stopinjami Celzija. Noči pa bodo kar sveže. Občasno bo tudi pihala šibka burja.

Nevihte danes trenutno nastajajo v gorskem svetu, oblaki pa se od severozahoda spuščajo tudi proti nižinam. V prihodnjih urah bo mestoma nekaj spremenljivosti in bo lahko ponekod padlo nekaj kapelj dežja.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Vmes bodo možna obdobja s sončnim ali delno jasnim vremenom.

V nedeljo bo povečini sončno, kakšna nevihta bo lahko nastala zlasti v goratih predelih v popoldanskih urah.

V ponedeljek in torek kaže na sončno vreme z občasno spremenljivostjo in manjšo možnostjo kakšne krajevne popoldanske plohe ali nevihte.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo