Petek, 05 junij 2020
Iskanje

Poletno smučanje in kepanje na Kaninu

Snežna odeja je visoka do 3 metrov

Kanin |
1. jun. 2019 | 12:37
Dark Theme

Kanin je v teh dneh, ko se začenja poletna sezona, prekrit z dvometrsko do trimetrsko snežno odejo. Danes, prvi dan meteorološkega poletja, se je mogoče kepati, v prihodnjih vikendih pa bo možno tudi smučati.

Danes na Kaninu poteka prvo organizirano poletno kepanje, vsi obiskovalci se bodo z metanjem kep v tarčo lahko potegovali tudi za nagrade. Zmagovalcu bodo podarili sezonsko vozovnico. Odprta bosta tudi Restavracija Prestreljenik in Bum bar.

V soboto in nedeljo, 15. in 16. junija, bo na vrhu Kanina, pod Prestreljenikom pristalo 50 padalcev. Žičnica bo vozila po ustaljenem voznem redu, od 8. do 16. ure.

V juniju bo žičnica predvidoma obratovala med vikendi, za večje skupine pa po predhodnem dogovoru tudi med tednom. Tudi v letošnjem poletju obljubljajo na Kaninu doživetja bodisi za adrenalinske navdušence kot za družine. Uredili so med drugim novo pohodno pot z izjemnim razgledom iz postaje B, ki jo bodo odprli jutri. Poimenovali so jo Kaninska mulatjera.

Poleti na Kaninu pričakujejo kakih 30.000 gostov, kar naj bi vendarle nekoliko izboljšalo skromno poslovanje v zimski sezoni, ki ga pripisujejo muhastemu vremenu, saj do februarja ni bilo dovolj snega.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo