Ponedeljek, 13 julij 2020
Iskanje

Polovica učencev v učilnicah, polovica pa »na daljavo«

Ministrica za šolstvo Lucia Azzolina razkrila načrte za novo šolsko leto

Rim |
3. maj. 2020 | 17:02
Dark Theme

Italijanska šola bo s poukom na daljavo sobivala tudi v začetku novega šolskega leta oziroma septembra. Načrte vlade je anticipirala ministrica za šolstvo Lucia Azzolina, ki je v pogovoru za televizijo Sky dejala, da bomo priča »mešanemu« pouku, ki ga bodo učenci in dijaki spremljali tako v učilnicah kot na daljavo.

Njene besede je kasneje pojasnil Patrizio Bianchi, predsednik posebne komisije za šolstvo. Omenil je, da se vlada pripravlja na scenarij, v katerem naj bi polovica učencev sedela v učilnici, druga polovica pa naj bi pouku sledila na daljavo. Poudaril je tudi, da je koronavirus izpostavil nekatere šibkosti italijanske šole, začenši s prenatrpanimi učilnicami, saj je prepričan, da bi moralo idealen razred sestavljati od 10 do 12 otrok. Priznal je tudi, da bodo morali pretehtati številne spremenljivke, saj zahtevajo otroci v prvem razredu osnovne šole »različen pristop v primerjavi z maturanti«.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo