Četrtek, 15 april 2021
Iskanje

Ponekod najhladnejše aprilsko jutro v zadnjih 70 letih

V Sloveniji najnižje temperature v tej zimi in pomladi

7. apr. 2021 | 11:09
Dark Theme

Današnje jutro je bilo ponekod v Sloveniji najhladnejše v tej zimi, marsikje pa najhladnejše aprilsko jutro v zadnjih 70, verjetno pa več kot 100 letih, so sporočili z Arsa. V FJK je bilo letos še hladneje sredi februarja, ko je deželna meteorološka opazovalnica iz FJK povečini namerila okrog 2 stopinji Celzija nižje temperature. Tudi v FJK, zlasti na Kraški planoti, današnje jutro sodi med najhladnejša aprilska jutra v zadnjih desetletjih.

Arso je davi najnižjo temperaturo nameril v Novi vasi na Blokah, kjer je bilo -20,6 stopinje Celzija, kar je nov uradni slovenski rekord za april. Prejšnji rekord je vztrajal 41 let, saj je bilo pred današnjim dnem najbolj mrzlo 4. aprila 1970.

Na Babnem Polju so davi namerili -19,8 stopinje Celzija, v Zadlogu pa -19,5 stopinje Celzija. V Iskrbi pri Kočevju je Arso davi nameril -14,6 stopinje, v Marinči vasi -13,1 stopinje, v Kočevju -13 stopinj.

Na lokaciji Dobliče pri Črnomlju so davi namerili -11,6 stopinje, prej je bil aprilski rekord -5,5 stopinje, v Črnomlju pa -7,1 stopinje v letih 1955 in 1956, kažejo podatki Arsa.

V Ljubljani je temperaturni rekord preprečila megla oz. nizka oblačnost v drugem delu noči, vseeno pa je z izmerjeno temperaturo minus 4,4 stopinje Celzija to bilo najhladnejše aprilsko jutro po letu 1956.

Doslej se nikoli ni zgodilo, da bi bila najnižja temperatura zimske sezone izmerjena aprila, celo marca je to zelo redko, sporoča Arso.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo