Petek, 23 oktober 2020
Iskanje

Poroka brez ljubezni ali hazard?

Privrženci Demokratske stranke v precepu

Trst |
22. avg. 2019 | 14:30
Dark Theme

Pogled javnosti je uprt v Demokratsko stranko (DS), ki se mora odločiti, ali naj sestavi novo vladno večino z Gibanjem petih zvezd (G5Z). To bi pomenilo, da bi demokrati pojedli kar nekaj zarečenega kruha. A obratna odločitev bi bojda državo položilo v Salvinijev objem. Tudi lokalna raven članov in pristašev DS je v hudem precepu.

»Če bi takoj šli na volitve, ne bi bilo dovolj časa za pripravo finančnega zakona in sledilo bi povišanje davka na dodano vrednost,« razmišlja županja Zgonika Monika Hrovatin.

Tudi koordinatorica slovenske komponente DS Maja Tenze meni, da bi bilo najbolje, ko bi demokrati oblikovali vlado z nič kaj priljubljenim G5Z. Alternativa so volitve, na katerih ima najboljše izhodišče Salvini. Tudi doberdobski župan Fabio Vizintin si bolj želi nove vlade.

Le Stefano Ukmar se ne boji takojšnjih volitev. Kot pravi, bi se DS lahko predstavila volivcem z dovolj dobrim programom, da prepreči zmagoslavje desnice. Če pa se to ne bi zgodilo, bi bilo čemenje v opoziciji vseeno priložnost, da stranka razmisli o sebi in lastnih napakah.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo