Sreda, 17 avgust 2022
Iskanje

Posilil naj bi sostanovalko

Policisti preiskujejo sum posilstva v postojnskem domu upokojencev

10. jun. 2022 | 15:56
Dark Theme

Na območju Policijske uprave Koper kriminalisti preiskujejo sum kaznivega dejanja posilstva v enem od zavodov na tem območju, so potrdili na omenjeni policijski upravi. Po poročanju Primorskih novic naj bi v Domu upokojencev Postojna eden od stanovalcev posilil sostanovalko, drugo pa poskusil posiliti, pri čemer so ga zasačili. Iz Doma upokojencev Postojna so včeraj sporočili, da so k zadevi pristopili »resno in z vso odgovornostjo«, o sumih pa da so obvestili tudi policijo, ki preverja okoliščine. Direktorica doma Alenka Curk je povedala, da so se pogovorili z obema stanovalcema in svojci ter našli rešitev za takojšnjo premestitev znotraj doma. Predlog za premestitev stanovalca je podala tudi komisija za sprejem, odpust in premestitev v tem domu, pri iskanju druge nastanitve pa so se obrnili tudi na pristojni Center za socialno delo.

»Soglasna spolnost v domovih starejših občanov seveda ni tabu in vanjo ne posegamo. V izjemnih primerih vprašljivega soglasja oz. privolitve pa moramo in želimo storiti vse potrebno za zaščito naših stanovalcev in tako smo tudi ravnali,« je zapisala direktorica.

Upokojenec naj bi za prvo dejanje prejel ustni opomin, za drugo pa pisni. Sum kaznivega dejanja posilstva preiskuje tudi policija. Po zaključeni preiskavi osumljencu sledi kazenska ovadba, več informacij pa sledi v prihodnje, so še sporočili s PU Koper.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava