Ponedeljek, 08 marec 2021
Iskanje

Poslanci podprli Conteja, zdaj na vrsti senat

V poslanski zbornici podprli zaupnico vladi

Rim |
18. jan. 2021 | 20:48
Dark Theme

Zaupnica v poslanski zbornici je bila nekakšno ogrevanje, jutri, 19. januarja, pa gre v senatu zares. Da bodo poslanci izglasovali zaupnico vladi Giuseppeja Conteja, je bilo jasno že pred samim glasovanjem. To se je tudi zgodilo, s 321 za in 259 proti, vzdržalo se je 27 poslancev, za večino pa je zadostovalo 291 glasov. Poslanci stranke Italia viva, zaradi katere je do vladne krize sploh prišlo, ko je Matteo Renzi, ustanovitelj stranke, nekdanji predsednik vlade, danes senator, iz vladne ekipe umaknil »svoji« ministrici, so se glasovanja vzdržali.

Pričakovati je, da se bo Italia viva te poteze poslužila tudi v torek, ko bodo o zaupnici vladi glasovali v palači Madama, kar pa bo voda na mlin vladni koaliciji: če bi glasovale vse stranke, bi Conte za izglasovanje zaupnice potreboval 161 glasov, z vzdržanjem stranke Italia viva pa bo za potrditev zaupnice dovolj relativna večina oziroma 149 glasov. Zna se torej zgoditi, da bo stranka, ki je zamajala drugo Contejevo vlado, hkrati tudi tista, ki ji bo zagotovila obstoj. Conteju namreč analitiki napovedujejo od 151 do 157 glasov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kdaj sem zadnjič prečkal/a slovensko-italijansko mejo?

4. mar. 2021 | 17:12
Pred več kot enim letom
Pred približno šestimi meseci
V minulih dveh mesecih
V zadnjem tednu
Jo prečkam skoraj vsak dan iz službenih ali drugih razlogov
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo