Četrtek, 24 september 2020
Iskanje

Požar v nantski katedrali

Gasilske enote so obvestilo o požaru v katedrali, ki so jo začeli graditi v 15. stoletju, prejele malo pred osmo zjutraj

18. jul. 2020 | 11:10
Dark Theme

Več deset gasilcev se je danes zjutraj spopadlo s požarom v katedrali sv. Petra in Pavla v mestu Nantes na zahodu Francije. Gasilske enote so na požar v katedrali, ki so jo začeli graditi v 15. stoletju, opozorili malo pred osmo zjutraj, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Požar je izbruhnil dobro leto po požaru v pariški katedrali Notre-Dame.

Po zadnjih vesteh je gasilcem uspelo požar obvladati. Ogenj je uničil orgle v katedrali, v nevarnosti pa naj bi bila tudi ploščad, na katerih te slonijo. Gmotna škoda je velika, ni pa primerljiva s tisto, ki je nastala v lanskem požaru pariške katedrale Notre-Dame, sporočajo gasilci.

Gotsko katedralo je požar nazadnje poškodoval leta 1972. Za obnovo strehe so potrebovali več kot 13 let. Leta 2015 je v Nantesu požar poškodoval že tamkajšnjo baziliko in uničil tri četrtine strehe.

Aprila lani je požar zajel znamenito pariško katedralo Notre-Dame iz 13. stoletja, zaradi katerega se je zrušila streha, v zrak pa poslala strupene hlape staljenega svinca. Njena obnova bo trajala leta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo