Petek, 13 december 2019
Iskanje

Požar v znameniti katedrali Notre Dame pogašen

Konstrukcija katedrale, vključno z zvonikoma, je rešena

16. apr. 2019 | 10:32
Dark Theme

Požar, ki je sinoči zajel znamenito katedralo Notre Dame v Parizu, je pogašen, so danes sporočili tamkajšnji gasilci. Povedali so, da so bili v požaru lažje poškodovani en gasilec in dva policista. Tiskovni predstavnik pariških gasilcev je sporočil, da jim je uspelo popolnoma pogasiti požar, gasilci pa bodo še danes na pogorišču.

Gasilci so povedali, da so po deveturnem boju z ognjenimi zublji uspeli ohraniti konstrukcijo katedrale in rešiti najpomembnejša umetniška dela. Pri gašenju je sodelovalo okoli 400 gasilcev.

Požar je izbruhnil včeraj malo pred 19. uro, okoli 23. ure so gasilci ocenili, da je konstrukcija zgradbe, vključno z zvonikoma, rešena. Davi okoli 3. ure pa so sporočili, da ponekod še tli, a je požar popolnoma pod nadzorom.

Vzrok požara bi lahko bila po prvih ocenah obsežna obnovitvena dela, ki potekajo že dalj časa. Preiskava se je že začela in ponoči so zaslišali delavce, ki so opravljali dela na cerkvi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo