Sreda, 26 junij 2019
Iskanje

Požar v znameniti katedrali Notre Dame pogašen

Konstrukcija katedrale, vključno z zvonikoma, je rešena

16. apr. 2019 | 10:32
Dark Theme

Požar, ki je sinoči zajel znamenito katedralo Notre Dame v Parizu, je pogašen, so danes sporočili tamkajšnji gasilci. Povedali so, da so bili v požaru lažje poškodovani en gasilec in dva policista. Tiskovni predstavnik pariških gasilcev je sporočil, da jim je uspelo popolnoma pogasiti požar, gasilci pa bodo še danes na pogorišču.

Gasilci so povedali, da so po deveturnem boju z ognjenimi zublji uspeli ohraniti konstrukcijo katedrale in rešiti najpomembnejša umetniška dela. Pri gašenju je sodelovalo okoli 400 gasilcev.

Požar je izbruhnil včeraj malo pred 19. uro, okoli 23. ure so gasilci ocenili, da je konstrukcija zgradbe, vključno z zvonikoma, rešena. Davi okoli 3. ure pa so sporočili, da ponekod še tli, a je požar popolnoma pod nadzorom.

Vzrok požara bi lahko bila po prvih ocenah obsežna obnovitvena dela, ki potekajo že dalj časa. Preiskava se je že začela in ponoči so zaslišali delavce, ki so opravljali dela na cerkvi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo