Sreda, 15 julij 2020
Iskanje

Pozor, morje bo več dni poplavljalo

Rumeno opozorilo civilne zaščite iz FJK in Agencije republike Slovenije za okolje zaradi večdnevnega visokega plimovanja, padavin, neviht in vetra

FJK |
11. nov. 2019 | 15:01
Dark Theme

Ob poslabšanju vremena sta civilna zaščita iz FJK in ARSO razglasila rumeni alarm, ki bo trajal do sredinega opoldneva. Opozarjata pred večdnevnim visokim plimovanjem morja, ki bo poplavljalo. »V prihodnjih dneh bo zaradi sočasnih vplivov močnega juga na Jadranu, znižanega zračnega tlaka in visoke astronomske plime, močneje povišana gladina morja. V času plime bo morje poplavilo nižje dele obale,« je zapisal ARSO.

Kot je znano, ob podobnih vremenskih razmerah se v Trstu večkrat pojavijo težave z vodnim odtokom, zato ob močnih padavinah ponekod nastanejo poplave.

Hkrati opozarjata pred izdatnejšimi količinami padavin, močnejšimi nevihtami z nalivi in močnim vetrom. Jutri bo v Tržaškem zalivu tudi zapihala močna burja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo