Četrtek, 09 december 2021
Iskanje

Pri zamenjavi kun turisti ob petino vrednosti

Mnogi se pritožujejo nad visokim tečajem za zamenjavo kun na Hrvaškem

30. jul. 2021 | 11:37
Dark Theme

Številni turisti se pritožujejo nad visokim tečajem za zamenjavo kun na Hrvaškem, pri čemer so ponekod za 100 evrov dobili nekaj več kot 600 kun, medtem ko po uradnem tečaju vrednost enega evra znaša približno 7,5 kune. Od uradnega tečaja so torej bili prikrajšani za približno 20 odstotkov vrednosti. V hrvaški centralni banki so pojasnili, da menjalnice samostojno določajo tečaj skladno s tržnimi pogoji. Prav tako lastniki menjalnic utemeljujejo, da ni nič nezakonitega, če so tečaji visoki, saj gre, podobno kot pri prodaji drugega blaga za tržno ceno, ki jo izoblikujeta povpraševanje in ponudba. Edini pogoj pa je, da menjalniški tečaj objavijo na vidnem mestu. Zagotavljajo pa tudi, da če nekdo ni zadovoljen, mu bodo denar vrnili.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo