Sobota, 27 november 2021
Iskanje

Prvi maj v očeh mladih (video)

Slovenska kulturno-gospodarska zveza je mlade Slovence v Italiji vprašala, kaj za njih pomeni prvi maj in kako doživljajo ta praznični dan

FJK |
1. maj. 2021 | 7:25
Dark Theme

Kako mladi doživljajo prvi maj? »Zagotovo praznik delavstva, za mnoge pa tudi dan praznik svobode«. »Ni le praznik, je stalni boj za delavske pravice.« »Spominja nas, da se stvari lahko spremenijo in izboljšajo.« »Prvi maj je postal moja tretja identiteta. Dan, ko se počutim del kompleksne in brezmejne skupnosti.«

Slovenska kulturna-gospodarska zveza je povabila mlade Slovence v Italiji, naj z javnostjo delijo svoje misli o tem, kaj za njih pomeni prvi maj in kako doživljajo ta praznik. Tina Balta, Martina Budin, Francesco Chiabai, Dora Ciccone, Kim Furlan, Gabriel Milič, Elian Mucci, Jakob Peric, Elena Rucli in Anika Tosolini so se na vabilo odzvali in svoje misli posredovali v obliki videoposnetkov.

Marsikdo je omenil omejitve v osebni svobodi, ki nam jih narekujejo koronavirusne omejitve, zavedajo pa se tudi, da je epidemija močno prizadela delavski svet.

Prvomajski posnetek je dostopen tudi na YouTube kanalu SKGZ.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Želel/a bi, da vlada državljanski socialni dohodek (it. reddito di cittadinanza):

13. nov. 2021 | 6:00
Obdrži
Obdrži, toda v spremenjeni obliki
Ukine
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo