Torek, 31 marec 2020
Iskanje

Prvi vremenski obeti za pust

Polarni zrak bo mestoma obšel Alpe

FJK |
12. feb. 2020 | 11:45
Dark Theme

Prihodnji teden bo po prvih izračunih hladnejši od tekočega, zlasti med ponedeljkom in torkom pa pričakujemo tudi, za zdaj kaže, solidnejšo severno vremensko fronto. Prinesla bo padavine, meja sneženja se bo med ponedeljkom in torkom proti koncu padavin predvidoma približala nižinam.

Od srede se bo vreme izboljšalo, ne pa še povsem ustalilo, občasno bi lahko še mestoma padlo nekaj kapelj dežja, toda kaže, da ne bi smelo biti novih omembe vrednih poslabšanj.

Proti koncu prihodnjega tedna bo spet na vrsti anticiklon, ki bi moral zagotavljati večjo stanovitnost in več sonca. Po zdajšnjih izgledih kaže, da bosta pustna sobota in nedelja stanovitni, marsikje verjetno tudi povečini sončni.

Temperature se bodo v prihodnjem tednu spustile in bo hladneje kot v minulem obdobju. Večji del tedna bodo prevladovali severni vetrovi, pri nas bo pihala burja, ki bo proti koncu tedna ponehala.

Po vzhodnem robu anticiklona, ki se bo vzpenjal proti evropskemu severu, se bo proti Sredozemlju spuščal polarni zrak, ki bo za razliko od donedavnega dogajanja, mestoma obšel Alpe in prehodno dosegel tudi naše območje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako doma najraje preganjate čas?

17. mar. 2020 | 16:55
Gledam TV
Berem
Rešujem križanke
Kuham in pečem
Pospravljam
Poslušam glasbo
Se posvečam otrokom
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo