Ponedeljek, 25 maj 2020
Iskanje

Prvič v sezoni namerili temperature pod ničlo

Na Goriškem hladneje kot na Kraški planoti

FJK |
4. dec. 2019 | 10:14
Dark Theme

Davišnje jutro je bilo po pričakovanjih mrzlo. Prvič v letošnji jeseni so se temperature tudi marsikje v nižinah spustile pod ničlo.

V nižinskih predelih je bilo najhladneje v Gradišču, kjer je deželna meteorološka opazovalnica namerila najnižjo nočno temperaturo -2,4 stopinje Celzija. V večjem delu Goriške so bile temperature rahlo negativne, medtem ko so bile na Kraški planoti precejšnje razlike iz kraja v kraj. Kjer je burja prehodno ponehala, so bile temperature nižje, v bolj prevetrenih krajih pa nekoliko višje. V Zgoniku je deželna meteorološka opazovalnica namerila najnižjo temperaturo -0,6 stopinje Celzija, le streljaj stran v Briščikih pa +1,5 stopinje Celzija. Živo srebro se je spustilo pod ničlo tudi v Benečiji, Reziji in Kanalski dolini. Najhladneje v deželi pa je bilo v Beli Peči, kjer so so namerili -8,8 stopinje Celzija. Zgovoren je tudi podatek iz Plodna (Sappade), kjer so namerili -7,8 stopinje Celzija, medtem ko se je na Višarjah živo srebro spustilo »le« do -3,6 stopinje Celzija.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo