Petek, 10 julij 2020
Iskanje

»Razporoka« okrepila Levico

Vlada Marjana Šarca bo vseeno prestala bližnjo proračunsko preizkušnjo

11. nov. 2019 | 10:41
Dark Theme

Če bi bile v Sloveniji danes volitve, bi največ glasov dobili Lista Marjana Šarca-LMŠ (15,4 odstotka) in SDS Janeza Janše (15,2 odstotka). Obema je podpora glede na oktober nekoliko padla. Močno pa je poskočila podpora Levici, za katero bi glasovalo 11,2 odstotka sodelujočih v novembrskem barometru, anketi dnevnika Delo. Volivci bi torej nagradili precej odhod Levice (vodi jo Luka Mesec) iz vladne koalicije. Nespremenjena glede na pretekli mesec ostaja podpora SD na 6,0 odstotka, medtem ko se je podpora NSi dvignila (s 4,7 odstotka na 5,9 odstotka). SNS Zmaga Jelinčiča bi glede na rezultate ankete ta mesec volilo 3,2 odstotka vprašanih, SAB pa 2,3 odstotka. Na vrhu lestvice priljubljenosti slovenskih politikov ni sprememb. Na vrhu še naprej ostaja predsednik republike Borut Pahor pred predsednikom vlade Marjanom Šarcem, ki pa so mu anketiranci tokrat namenili nižjo oceno.

Odhod Levice je precej ošibil Šarčevo vlado, ki bo morala sedaj v parlamentu sproti iskati nove zaveznike. Podporo pri proračunu je vladi ponudila in obljubila Jelinčičeva stranka, tako da bo Šarec skoraj gotovo prestal to bližnjo ključno preizkušnjo. Bolj strma pot se Šarcu obeta prihodnje leto, ko ne gre izključiti sprememb v vladi in morda celo predčasnih volitev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo