Petek, 26 februar 2021
Iskanje

Rudi Pavšič in Marjan Sturm prejela red za zasluge

Odlikoval ju je Borut Pahor na slovesnosti, ki se je pravkar zaključila v Predsedniški palači v Ljubljani

25. okt. 2019 | 13:31
Dark Theme

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes na slovesnosti v Predsedniški palači vročil red za zasluge Rudiju Pavšiču in Marjanu Sturmu.

V utemeljitvi visokega odlikovanja je med drugim zapisano, da ga Rudi Pavšič prejme za izjemne zasluge in dolgoletna prizadevanja pri uresničevanju pravic slovenske manjšine v Italiji ter za neprecenljiv prispevek k uveljavljanju medkulturnega dialoga. Marjan Sturm pa je bil odlikovan za izjemne zasluge in dolgoletna prizadevanja pri uresničevanju pravic slovenske manjšine v Avstriji ter za neprecenljiv prispevek k uveljavljanju medkulturnega dialoga.

Rudi Pavšič je bil 22 let predsednik Slovenske kulturno-gospodarske zveze. Mesto predsednika SKGZ je zapustil 9. marca letos, nasledila ga je Ksenija Dobrila. Marjan Sturm je Zvezo slovenskih organizacij, eno od krovnih manjšinskih organizacij na avstrijskem Koroškem, vodil od leta 1992. Letos 25. februarja ga je zamenjal Manuel Jug.

Zapeli so učenci Osnovne šole Alberta Sirka iz Križa (FOTO IDE)
Zapeli so učenci Osnovne šole Alberta Sirka iz Križa (FOTO IDE)

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj mi pomeni 40-dnevni post?

17. feb. 2021 | 18:40
Zmernejše življenje
Zmernejše prehranjevanje
Odpoved alkoholu
Posta se ne držim
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo