Ponedeljek, 19 oktober 2020
Iskanje

S kresničko starši do spremljanja šolarja na poti v šolo in na druge dejavnosti

Najboljši mladinski startup letošnjega leta

28. sep. 2020 | 14:30
Dark Theme

Najboljši mladinski startup letošnjega leta je po izboru pospeševalnika mladinskega podjetništva Ustvarjalnik pametna kresnička Flare, ki beleži lokacijo otroka na poti v šolo. Za projektom stoji 19-letni inženir Andrei Morozov, ki v svojem visokotehnološkem podjetju zaposluje še tri najstnike.

Kresnička Flare je navzven običajna kresnička, ki v sebi skriva oddajnik GPS. Starši si na pametni telefon naložijo brezplačno aplikacijo, nastavijo priljubljene lokacije in časovne razpone za šolo, dom in izvenšolske dejavnosti. Aplikacija omogoča spremljanje lokacije kresničke (šolarja) v realnem času ter nastavitev obvestil (na primer, da prejmete sporočilo, ko otrok pride v šolo ali domov, če zapusti meje nastavljene lokacije ...)

Kresnička Flare (AMZS.SI)
Kresnička Flare (AMZS.SI)

Tehnologijo, ki napravo poganja, je Morozov razvil sam. Prvo prototipno serijo so s prijatelji izdelali v lastni delavnici in ker so jo razprodaliv štirih dneh, so se povezali z znanim slovenskim tehnološkim podjetjem Dewesoft, ki jim je vzpostavilo proizvodno linijo in zagotovilo zagonska sredstva.

S podjetjem AMZS, ki je v projekt vstopilo kot mentor in prvi kupec, so podpisali terminsko pogodbo za trženje produkta na spletu in v njegovi prodajni mreži, ki bo vključevala tudi marketinško kampanjo v letošnji božični sezoni.

Pametna kresnička vsebuje gumb »pridi me iskat« ali z dvojnim klikom »SOS klic«. Polni se preko USB priključka, baterija pa drži približno 1 teden.

Zdaj so na voljo v AMZS Ljubljana, Dunajska ali z naročilom na spletni strani amzs.si. Redna cena je 69,89 evra.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo