Četrtek, 15 april 2021
Iskanje

S petkom prijave na cepljenje 60-letnikov in starejših z AstraZeneco

Vest je sporočil podpredsednik Dežele FJK, pristojen za zdravstvo, Riccardo Riccardi

FJK |
8. apr. 2021 | 12:20
Dark Theme

Na podlagi odločitev vlade in izrednega komisarja za covid-19 Figliuola bo tudi v FJK cepljenje z AstraZeneco potekalo za 60-letnike in starejše, je sporočil podpredsednik Dežele FJK, pristojen za zdravstvo Riccardo Riccardi. Z zbiranjem prijav bodo začeli od jutrišnjega dne (petka).

Cepivo AstraZenece je sicer odobreno za osebe od 18 let navzgor, toda iz previdnostnih razlogov bo uporabljeno le za 60-letnike in starejše, je povedal Riccardi.

Za prioritetne kategorije, med katerimi so med drugim varnostne sile, zdravstveno osebje in šolsko osebje, bo cepljenje z AstraZeneco potekalo tako s prvim kot z drugim odmerkom, je sporočil Riccardi. Cepivo AstraZeneca pa bodo prejeli tudi skrbniki oz. sostanovalci 60-letnikov in starejših ranljivih oseb.

Upravičenci lahko termin rezervirajo v lekarnah oz. na Enotnih točkah za naročanje (CUP) ali s klicem na tel. št. 0434 223522.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo