Sreda, 17 april 2019
Iskanje

Salvini: »Ne razumem, zakaj Šarec protestira«

Italijanski notranji minister med oddajo Porta a Porta odgovoril predsedniku slovenske vlade

12. feb. 2019 | 12:05
Dark Theme

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je bil sinoči gost oddaje Porta a Porta na državni televiziji RAI. Spregovoril je o marsičem, o fojbah pa dejal, da ne razume, zakaj je slovenski premier Marjan Šarec protestiral proti njegovim izjavam na bazovskem šohtu. »Ne verjamem, da je otrok, ki ga je ubila nacistična roka, drugačen od otroka, ki ga je ubila roka komunista,« je povedal Salvini.

»V soboto sem govoril o želji po potvarjanju zgodovine v Sloveniji. Enako se dogaja na italijanski strani meje. Žal s strani vidnih politikov, celo funkcionarjev EU. Zgodovinski revizionizem brez primere. Fašizem je bil dejstvo in imel je za cilj uničenje slovenskega naroda,« je na twitterju včeraj zapisal predsednik slovenske vlade Marjan Šarec, ki mu je Salvini odgovoril prek televizijske oddaje na italijanski televiziji RAI.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Evropski parlament je podprl ukinitev premikanja ure leta 2021. Države članice se bodo same odločile za poletni ali zimski čas, Evropsko komisijo bodo morale o tem obvestiti do aprila 2020. Podpiram:

15. apr. 2019 | 19:57
Poletni čas
Zimski čas
Mi je vseeno
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo