Nedelja, 02 avgust 2020
Iskanje

Salvini proti vsem

Italija na pragu predčasnih volitev

Rim |
9. avg. 2019 | 15:21
Dark Theme

Potem ko je vodja Lige Matteo Salvini izrekel nezaupnico predsedniku vlade Giuseppeju Conteju in se dokončno skregal z Gibanjem 5 zvezd, je Italija na robu vladne krize in predčasnih volitev. Situacija je v tem trenutku sicer še zelo negotova, morda pa bodo volitve že v drugi polovici oktobra. Na potezi sta sedaj Conte in predsednik republike Sergio Mattarella.

Salvini pravi, da bo na morebitne volitve šel sam, v resnici pa razmišlja o zavezništvu z desno stranko Fratelli d’Italia in s tem, kar je še ostalo od Forza Italia. O volitvah razmišlja tudi Demokratska stranka, ki pa tudi zaradi hudih notranjih sporov nima še izdelane politične in volilne strategije. V hudih težavah se je znašlo zlasti Gibanje 5 zvezd, ki noče takojšnjih volitev in predlaga, da parlament prej odobri ustavni zakon o zmanjšanju števila parlamentarcev, kar pa je v tej politični zmedi zelo malo verjetno. Skratka, pravi kaos, pri premostitvi katerega bo odločilno besedo imel predsednik Mattarella. In to že v naslednjih urah.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo