Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

Salvini proti vsem

Italija na pragu predčasnih volitev

Rim |
9. avg. 2019 | 15:21
Dark Theme

Potem ko je vodja Lige Matteo Salvini izrekel nezaupnico predsedniku vlade Giuseppeju Conteju in se dokončno skregal z Gibanjem 5 zvezd, je Italija na robu vladne krize in predčasnih volitev. Situacija je v tem trenutku sicer še zelo negotova, morda pa bodo volitve že v drugi polovici oktobra. Na potezi sta sedaj Conte in predsednik republike Sergio Mattarella.

Salvini pravi, da bo na morebitne volitve šel sam, v resnici pa razmišlja o zavezništvu z desno stranko Fratelli d’Italia in s tem, kar je še ostalo od Forza Italia. O volitvah razmišlja tudi Demokratska stranka, ki pa tudi zaradi hudih notranjih sporov nima še izdelane politične in volilne strategije. V hudih težavah se je znašlo zlasti Gibanje 5 zvezd, ki noče takojšnjih volitev in predlaga, da parlament prej odobri ustavni zakon o zmanjšanju števila parlamentarcev, kar pa je v tej politični zmedi zelo malo verjetno. Skratka, pravi kaos, pri premostitvi katerega bo odločilno besedo imel predsednik Mattarella. In to že v naslednjih urah.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo