Nedelja, 21 april 2019
Iskanje

Samo štirje za zajamčeno zastopstvo

S stališčem Massimiliana Fedriga se v deželnem svetu strinjata le SSk in Pakt za avtonomijo - Liga nima mnenja

Trst |
9. feb. 2019 | 6:03
Dark Theme

Strankam v deželnem svetu Furlanije Julijske krajine smo poslali vprašanje, ali se strinjajo z večkrat ponovljenim stališčem predsednika vlade Furlanije Julijske krajine Massimiliana Fedrige, da bi slovenska manjšina morala imeti zagotovljen sedež v državnem parlamentu in deželnem svetu. Po odzivu sodeč, je Fedriga računal brez krčmarja ali, v slabšem primeru, govoril s figo v žepu.

Ko bi Fedriga predlagal obliko zagotovljene zastopanosti slovenske manjšine v deželnem svetu, bi, sodeč po naši anketi, za zdaj lahko zanesljivo računal na svoj glas ter na podporo Igorja Gabrovca (Slovenska skupnost) in dveh članov Pakta za avtonomijo (Moretuzzo in Bidoli). Vsega skupaj štirje glasovi od 49, kolikor je svetnikov v deželnem svetu.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Evropski parlament je podprl ukinitev premikanja ure leta 2021. Države članice se bodo same odločile za poletni ali zimski čas, Evropsko komisijo bodo morale o tem obvestiti do aprila 2020. Podpiram:

15. apr. 2019 | 19:57
Poletni čas
Zimski čas
Mi je vseeno
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo