Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

SDGZ prejme medaljo za zasluge Republike Slovenije

Vročil jo bo Predsednik RS Borut Pahor jutri (v sredo, 15. decembra) na posebni slovesnosti

14. dec. 2021 | 15:28
Dark Theme

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo jutri, v sredo, 15. decembra, na posebni slovesnosti v Predsedniški palači v Ljubljani vročil državna odlikovanja. Med prejemniki je Slovensko deželno gospodarsko združenje, ki bo prejelo medaljo za zasluge za pomembno in vodilno vlogo na področju čezmejnega gospodarskega povezovanja v Furlaniji - Julijski krajini ter za 75 let dragocenega ohranjanja slovenstva v Italiji.

Predsednik Pahor bo med drugim red za zasluge vročil Združenju Slovenska izseljenska matica, medaljo za zasluge pa Saši Verbiču za dolgoletno uspešno delo za ohranjanje in uveljavljanje slovenske skupnosti v Srbiji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo