Torek, 22 september 2020
Iskanje

Senatorka Tatjana Rojc za Ne na referendumu

Parlamentarka v skrbeh za parlamentarno zastopstvo slovenske manjšine

Rim |
6. avg. 2020 | 13:08
Dark Theme

Slovenska senatorka Demokratske stranke Tatjana Rojc, ki je od vsega začetka nasprotovala krčenju števila italijanskih parlamentarcev, se je opredelila za Ne na septembrskem potrditvenem referendumu o ustavnem zakonu. Svoje nasprotovanje na referendumu 20. in 21. septembra parlamentarka utemeljuje tudi z nevarnostjo, da bi krčenje števila senatorjev in poslancev zelo prizadelo slovensko manjšino. Ustavni zakon bi tudi oškodoval manjše dežele, vključno s Furlanijo - Julijsko krajino. Senatorka Rojc se je tako pridružila parlamentarnim kolegom ter javnim osebnostim, ki pravijo, da bi krčenje parlamentarcev brez ustreznih sprememb volilnega zakona predstavljajo nevarnost za italijansko demokracijo.

Južnotirolska ljudska stranka (SVP) medtem še ni dorekla zadnje besede o referendumu, ki bo veljaven ne glede na udeležbo, saj gre za potrditev in ne za ukinitev zakona. Kaže, da bo SVP na koncu prepustila svojim volivkam in volivcem svobodno izbiro, tudi zato, ker ustavni zakon o zmanjšanju števila parlamentarcev, v primerjavi z ostalimi deželami, le delno prizadene Tridentinsko-Južno Tirolsko.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo