Torek, 26 maj 2020
Iskanje

Severni zrak se približuje

Ponoči bo naše kraje oplazila hladna vremenska fronta

FJK |
17. sep. 2019 | 10:50
Dark Theme

Vremenska slika se bo v prihodnjih urah spremenila, naše kraje bo ponoči in jutri zjutraj oplazila hladna severna vremenska fronta, ki prinaša prehodno poslabšanje. Za njo bo pritekal hladnejši severni zrak, ozračje se bo jutri občutno ohladilo. Nad našim območjem se bo nato severni zrak zaustavil vsaj nekaj dni, zato bomo do konca tedna beležili nižje temperature. Po prehodnem poslabšanju pa nas bo od jutrišnjega popoldneva povečini spremljala jasnina.

Dopoldne se je marsikje pojavljala nizka oblačnost, ozračje je bilo v nočnih urah zelo umirjeno in se je povečala vlažnost. Vremenska fronta se od severa približuje Alpam in bo začela vplivati na vreme pri nas od poznih popoldanskih ali večernih ur.

Pred prihodom vremenske fronte se bo v popoldanskih urah sicer mestoma že povečala nestanovitnost in bodo ponekod lahko nastale posamezne predfrontalne nevihte, ki bodo verjetnejše v severnih goratih predelih, niso pa izključene tudi mestoma drugod.

Zvečer in ponoči ter jutri zjutraj bo povečini pretežno oblačno, občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Zapihala bo burja. Temperatura se bo jutri začela spuščati.

Jutri popoldne ali zvečer se bo vreme že postopno izboljšalo in delno razjasnilo.

Najvišje dnevne temperature bodo danes povečini še nad 25 stopinjami Celzija, jutri pa do okrog 20 stopinj Celzija.

V drugi polovici tedna bo povečini prevladovalo sončno vreme z občasno zmerno oblačnostjo. Pihala bo šibka do zmerna burja. Najnižje nočne temperature bodo na Kraški planoti okrog 10, na Goriškem pod 15 in ob morju malo nad 15 stopinjami Celzija. Najvišje dnevne temperature pa bodo povečini malo nad 20 stopinjami Celzija.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo