Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

Sežana nestrpno čaka na ... Tržačane

Predolga prepoved prehoda državne meje zaradi koronaukrepov bi zelo negativno vplivala na gospodarstvo kraškega obmejnega kraja

6. maj. 2020 | 19:55
Dark Theme

Velika večina Tržačanov in Goričanov se že dobra dva meseca zaradi koronaukrepov ni napotila na slovensko stran, da bi kupili »špežo«, naročili meso, natočili bencin, obiskali frizerja oziroma si privoščili kosilo v gostilni. In kot kaže bo treba do ponovnega prostega prehoda čez mejo počakati še nekaj časa. Danes dopoldne sva s fotografom obiskala Sežano. Ob prihodu v kraško mestece se ne začuti običajnega živahnega mladostniškega sežanskega utripa. Mesto je utrujeno. Večina prebivalcev je zaskrbljenih. Razumeli so, da brez strank s tržaškega konca, ne bodo preživeli. Obiskali smo supermarket, vulkanizerja, šiviljo, semenarno, knjižnico, okrepčevalnici, frizerski salon, fitnes in salon za nego domačih ljubljenčkov.

Daljšo reportažo si boste lahko prebrali v četrtkovem Primorskem dnevniku: digitalna izdaja je brezplačno na voljo na tej povezavi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo