Četrtek, 21 november 2019
Iskanje

Simon Zajc dobil zeleno luč parlamentarnega odbora

Predstavitev kandidata za ministra za okolje in prostor ocenilo kot ustrezno 10 članov odbora

25. mar. 2019 | 12:29
Dark Theme

Kandidat za ministra za okolje in prostor Simon Zajc je danes dobil zeleno luč parlamentarnega odbora. Njegovo predstavitev je kot ustrezno ocenilo 10 članov, proti pa jih je glasovalo 5. Če ga v sredo na glasovanju potrdi še celoten Državni zbor, bo Zajc takoj nastopil funkcijo. Napoveduje med drugim takojšnje nadaljevanje že zastavljenega dela na ministrstvu. Zadnjih šest mesecev je bil v ekipi dosedanjega ministra Jureta Lebna državni sekretar.

Med prvimi ključnimi koraki je izpostavil osvežitev gradbene in stanovanjske zakonodaje, prenovo zakona o vodah ter ureditev področja odpadkov. Sicer pa se je med drugim izrekel proti hidroelektrarnam na Muri, podpira pa podnebno politiko in ukinjanje plastičnih vrečk ter plastičnih izdelkov za enkratno uporabo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo