Torek, 07 december 2021
Iskanje

Slov.I.K. v novi preobleki, a s potrjenimi cilji

Slovenski izobraževalni konzorcij z novim vodstvom in novimi programi

FJK |
22. mar. 2021 | 6:40
Dark Theme

Po šestnajstih letih od ustanovitve se Slovenski izobraževalni konzorcij (Slov.I.K.) vrača v novi preobleki, z novim upravnim odborom, novim predsednikom in novo znanstveno direktorico, pa tudi s potrditvijo programa za kakovostno kadrovsko rast, ki so ga poimenovali Pripravljeni na bodočnost.

Dozdajšnjega predsednika Slovika Borisa Perica je zamenjal goriški odvetnik Saša Primosig, poleg njega pa v upravnem odboru sedijo Borut Sardoč, Ivan Jevnikar, Gorazd Pučnik, Paolo Hmeljak in Martin Lissiach. Nova znanstvena direktorica je Jasna Legiša, ki je nasledila Damiano Kralj.

»Začeli bomo s projekti, ki so jih začrtali naši predhodniki,« pravi Saša Primosig. Program Pripravljeni na bodočnost se bo začel čez slab mesec dni, zaradi koronavirusnih razmer bo potekal v celoti po spletu. Namenjen je univerzitetnim študentom, absolventom in mladim diplomirancem, ki bi želeli nadgraditi formalno izobraževanje, ki ga nudijo šole in univerze. V približno dveh mesecih bodo tečajniki usvajali osnove tehnik in metod »za krepitev potenciala v poklicnem in osebnem življenju,« zagotavlja Slovik, ki v svoji izobraževalni ponudbi želi združiti »teoretična in praktična znanja na vseh področjih«. Predavanja bodo potekala na spletni platformi Zoom večinoma ob petkih popoldan in sobotah zjutraj. Program izobraževanja bo potekal s predavatelji univerz, ki so članice konzorcija, ter menedžerji, ki delujejo v Italiji in Sloveniji. Študentom bodo spregovorili Andrej Pompe, Julija Kodrič, Sabina Duvelek, Aljaž Stare, Mateja Milost, Mateja Dolenc in Mitja Ruzzier. Informacije o programu in prijavnica sta dostopna na spletni strani konzorcija ali preko elektronske pošte (info@slovik.org).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo