Sreda, 27 maj 2020
Iskanje

Slovenija in EU ponudili pomoč Hrvaški

Več prebivalcev Zagreba še naprej na ulicah in v avtomobilih

Zagreb |
22. mar. 2020 | 15:09
Dark Theme

Slovenski premier Janez Janša je po današnjem močnem potresu na območju Zagreba že govoril s hrvaškim kolegom Andrejem Plenkovićem in Hrvaški ponudil pomoč. Pomoč je Hrvaški ponudila tudi EU z evropskim komisarjem za krizno upravljanje Janezom Lenarčičičem, ki je na Twitterju zapisal, da pozorno spremljajo, kaj se dogaja na Hrvaškem, in da so v stiku z oblastmi. »Pripravljeni smo pomagati,« je zagotovil komisar iz Slovenije. Solidarnost Hrvaški sta izrazila tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in predsednik Evropskega sveta Charles Michel. »EU je z vami, ostanite trdni,» je tvitnila Von der Leynova po pogovoru s Plenkovićem. Michel pa mu je zagotovil, da »EU stoji skupaj z našimi prijatelji in je pripravljena pomagati«.

Stanje v hrvaškem mestu je dramatično, prebivalci so na ulicah in v avtomobilih, saj je temperatura tudi v Zagrebu in okolici močno padla. Potres je prizadel predvsem najožje središče, kjer so v glavnem stare stavbe.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo