Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

Slovenija na meji z Avstrijo vzpostavlja 13 kontrolnih točk

Slovenski predsednik vlade Janez Janša podpisal odlok, ki določa pogoje vstopa iz Avstrije in stopi v veljavo opolnoči

24. mar. 2020 | 18:07
Dark Theme

Slovenija bo na meji z Avstrijo ob polnoči vzpostavila 13 kontrolnih točkah na nekdanjih mejnih prehodih. Premier Janez Janša je namreč podpisal odlok, ki stopi v veljavo opolnoči in določa pogoje vstopa iz Avstrije po vzoru ukrepov, ki jih je Slovenija že uvedla na italijanski meji, je sporočil uradni govorec vladnega kriznega štaba Jelko Kacin. Nadzorne točke bodo na nekdanjih mejnih prehodih Gornja Radgona, Kuzma, Holmec, Vič, Jurij, Karavanke, Ljubelj, Trate, Radlje, Gederovci, Šentilj - avtocesta, Šentilj - magistrala in Korensko sedlo.

Vstop v Slovenijo se po tem odloku dovoli tujcu z dokazilom o negativnem izvidu na novi koronavirus, ki ni starejši od treh dni, oz. tujcu s telesno temperaturo, nižjo od 37,5 stopinj Celzija in brez jasnih znakov okužbe zgornjih dihal. Vstop v državo je dovoljen tudi za slovenske državljane in osebe s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji.

Odlok se ne uporablja za dvolastnike, ki imajo zemljišča ne obeh straneh meje in opravljajo kmetijska dela, čezmejne migrante, tovorni promet, potnike intervencijskih ambulantnih reševalnih vozil in tranzit organiziranih humanitarnih konvojev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo