Sreda, 16 september 2020
Iskanje

Slovenija ni pozabila na Italijane in Madžare

Navodila o koronavirusu tudi v manjšinskih jezikih

17. mar. 2020 | 12:03
Dark Theme

V Istri, kjer živi italijanska manjšina, v teh urah prebivalci v zvezi s koronavirusom dobivajo na dom tudi informacije in navodila v italijanščini. Zgibanko sta izdala Ministrstvo za zdravje in slovenski Nacionalni inštitut za javno zdravje, ki sta na območju, kjer živi madžarska skupnost, poskrbela za navodila tudi v madžarščini. Slovenija v tem zelo težkem trenutku torej ni pozabila na svoji avtohtoni manjšini, kot dokazujejo tudi navodila v italijanščini in madžarščini na spletni strani zdravstvenega ministrstva že v času ko ga je vodil minister Aleš Šabeder.

Pobudo ministrstva in Nacionalnega inštituta za javno zdravje je javno pohvalil Maurizio Tremul, predsednik Italijanske unije, krovne zveze Italijanov v Sloveniji in Hrvaški. »Prav je, da Slovenija tudi v teh dramatičnih trenutkih kar se da vztraja pri izvajanju dvojezičnosti, saj sodi spoštovanje jezika med ustavne pravice, da se tudi v tem času noben državljan Slovenije ne bo čutil drugorazrednega državljana,« je poudaril Tremul.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo