Nedelja, 23 januar 2022
Iskanje

Slovenijo pobelil sneg

Tudi v severnih predelih FJK so razmere povsem zimske

9. dec. 2021 | 8:56
Dark Theme

Slovenijo je ponoči po pričakovanjih z izjemo nižjih predelov Primorske pobelil sneg. Največ ga je padlo v Kranju, in sicer 24 cm, v Ljubljani pa je bila snežna odeja danes zjutraj visoka 20 cm. Sicer pa je v nižinah v osrednjem delu države povečini padlo od 10 do 20 cm snega, v Postojni 8 cm. Ponekod nastaja tudi žled.

Po večjem delu Slovenije še sneži, promet je upočasnjen, ponekod nastajajo daljši zastoji. V prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, da prilagodijo hitrost in varnostno razdaljo ter upoštevajo, da bodo za pot potrebovali več časa kot običajno. Na pot naj se odpravijo le z zimsko opremo in očiščenim vozilom, dodajajo.

Trbiž danes zjutraj (WHAT’SUP CAMS)
Trbiž danes zjutraj (WHAT’SUP CAMS)

V FJK je v nižinah deževalo, v severnih goratih predelih pa močno snežilo. Snežna odeja v gorah ponekod presega pol metra, nevarnost proženja snežnih plazov je velika.

Danes bo oblačno z občasnimi padavinami. Pihala bo burja, temperatura pa se bo spuščala. Meja sneženja bo na nadmorski višini okrog 500 metrov, mestoma lahko nižja.

Zvečer in ponoči bodo padavine oslabele in ponehale.

Jutri in v soboto bo povečini delno jasno in razmeroma mrzlo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da je na šolah zagotovljena varnost pred okužbo z novim koronavirusom?

19. jan. 2022 | 20:00
Da
Le delno
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo