Četrtek, 27 februar 2020
Iskanje

Slovenska skupnost še omahuje

Bo slovenska lista na evropskih volitvah podprla Južnotirolce SVP?

FJK |
9. mar. 2019 | 10:15
Dark Theme

Stranka Slovenske skupnosti še ni sprejela končne odločitve glede nastopa na evropskih volitvah. Še do nedavnega se je zdelo, da bo svoje volivce pozvala, naj glasujejo za južnotirolsko ljudsko stranko (SVP) in morebiti na listo uvrstila še svojega kandidata tako kot ob vsakih evropskih volitvah od leta 1999. Toda prejšnji mesec se je seja strankinega tajništva zaključila brez formalnega sklepa, ki bi ga potem potrdil še svet stranke.

Deželni sekretar SSk Igor Gabrovec je takrat dejal, da še proučujejo nekatere dejavnike, že na zadnji decembrski seji sveta stranke pa je bilo slišati pomisleke zaradi zavezništva med SVP in Berlusconijevo Forza Italia. Rok za vložitev list zapade sredi aprila.

Res pa je, da si SVP sedež v evropskem parlamentu lahko zagotovi brez zaveznikov. Zadošča ji, da njegov kandidat prejme več kot 50.000 preferenc. SVP je pred petimi leti zbral skoraj 140.000 glasov, sam Dorfmann več kot 93.000.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo