Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

Slovenska vlada bo za EPK 2025 namenila 10 milijonov evrov

Za naziv prestolnice kulture se s skupno kandidaturo potegujeta tudi Nova Gorica in Gorica

12. dec. 2019 | 11:48
Dark Theme

Slovenska Vlada je na današnji seji sprejela predlog o nacionalnem vložku za izvedbo Evropske prestolnice kulture (EPK) 2025 v Sloveniji. Naj spomnimo da sta skupno kandidaturo že vložili Nova Gorica in Gorica, poleg njiju tudi Ljubljana, Kranj, Lendava in Ptuj. Kot je vlada sporočila na Twitterju, bo v višini desetih milijonov evrov podprla posamezne razvojno usmerjene projekte in projekte javne kulturne infrastrukture EPK 2025. Ustanovljena bo tudi medresorska delovna skupina. Omenjena sredstva bo načrtovala ob pripravi sprememb proračuna za leto 2021 in ob pripravi proračunov za leta 2022 do leta 2026.

Kot piše v gradivu, ima naziv EPK lahko številne potencialne koristi za vsa mesta, ki kandidirajo na razpisu, ne glede na to ali je njihova kandidatura uspešna ali ne. Od leta 2007 so naziv prejeli zelo različni tipi mest, vključno z glavnimi mesti, kot so Luksemburg, Vilna in Talin, velikimi nekdanjimi industrijskimi središči, kot je Liverpool, ali manjšimi mesti, kot so Matera, Sibiu, Linz, Pecs, Maribor in Košice.

Mesta lahko svoje vloge za kandidaturo oddajo do 31. decembra letos, katero bo nosilo naziv, pa bo znano predvidoma do konca prihodnjega leta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo