Nedelja, 05 julij 2020
Iskanje

Slovenski vinarji med najboljšimi v državi

Šestindvajset vin iz Furlanije – Julijske krajine si je letos prislužilo priznanje Tre Bicchieri, ki ga založba Gambero rosso podeljuje najboljšim vinom v Italiji

FJK |
2. okt. 2019 | 11:15
Dark Theme

Šestindvajset vin iz Furlanije – Julijske krajine si je letos prislužilo priznanje Tre Bicchieri, ki ga založba Gambero rosso v svojem novem vodniku Vini d’Italia 2020 podeljuje najboljšim vinom v Italiji. V deželi izstopajo vinogradniki iz goriške pokrajine s šestnajstimi nagradami, med temi so tudi slovenski vinarji.

Med Goričani je Damijan Podversic s Kalvarije prejel tri čaše za Malvasio 2015, Primosic z Oslavja za rebulo Collio Ribolla Gialla di Oslavia Riserva 2016, Jermann iz Dolenj za vino Vintage Tunina 2017, Doro Princic iz Pradeža pri Krminu pa je bil nagrajen za vino Collio Pinot Bianco 2018. Med nagrajenimi vini je tudi belo vino Ograde 2017 Sandija Škerka iz Praprota, ki je med drugim edini predstavnik iz tržaške pokrajine med letošnjimi nagrajenci.

Poleg že omenjenih vinarjev so tri čaše prejeli tudi podjetja Lis Neris, Livio Felluga, Eugenio Collavini, Vigneti Le Monde, Vie di Romans, Masùt da Rive, Volpe Pasini, Torre Rosazza, Zorzettig, La Tunella, Tenuta Luisa, Roberto Snidarcig, Castello di Spessa, Russiz Superiore, Villa Russiz, Livon, Schiopetto, Toros, Ronco Blanchis, Tenuta di Angoris in Ronco dei Tassi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo