Sreda, 26 januar 2022
Iskanje

Snežilo bo tudi na Krasu

Izrazito vremensko poslabšanje od današnjih popoldanskih ur

FJK |
5. jan. 2022 | 10:53
Dark Theme

Naše kraje bo nocoj dosegla izrazita hladna vremenska fronta, ob kateri se bodo vremenske razmere zaostrile. Pred njo z južnimi vetrovi priteka topel sredozemski zrak, ob njenem prihodu pa bo zapihala močna burja in se bo ozračje naglo ohlajalo. Temperaturna sprememba bo izrazita, občutek mraza pa bo povečevala tudi močna burja.

Danes čez dan se bodo pojavljale padavine, ki se bodo popoldne ali zvečer okrepile in bodo povečini zmerne do močne, občasno lahko obilne. Nastajale bodo tudi plohe, ni izključeno, da ob morju tudi kakšna nevihta.

Meja sneženja se bo zvečer in ponoči spuščala. Dež se bo ob močni burji, ki bo prehodno lahko presegala hitrost 100 km/h, spremenil v sneg tudi marsikje na Kraški planoti. Padal bo povečini moker in težak sneg, temperature bodo, razen v najvišjih vzhodnih predelih Krasa, povečini rahlo nad lediščem. Dež mešan s snegom se bo lahko mestoma pojavil tudi v višjih predelih Trsta.

Padavine bodo do jutra povečini oslabele in jutri zjutraj ponehale.

Jutri čez dan se bo razjasnilo. Pihala bo povečini zmerna burja. Razmeroma hladno bo.

V soboto in nedeljo bo prevladovalo sončno vreme, jutra bodo mrzla. Živo srebro se bo tudi ob morju približalo ničli.

Zaradi močne burje in sneženja je civilna zaščita iz FJK od današnjega popoldneva do jutrišnjega jutra objavila rumeno opozorilo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da je na šolah zagotovljena varnost pred okužbo z novim koronavirusom?

19. jan. 2022 | 20:00
Da
Le delno
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo