Petek, 26 februar 2021
Iskanje

Spoznavno, brez preboja

Sekretar na predsedstvu vlade Stefano Buffagni sprejel predsednike SSO, SKGZ in Paritetnega odbora

Rim |
6. mar. 2019 | 19:01
Dark Theme

Državni sekretar na predsedstvu italijanske vlade Stefano Buffagni se je danes v Rimu od treh slovenskih gostov poslovil brez nobenega prelomnega zagotovila. Trije predsedniki Walter Bandelj (SSO), Ksenija Dobrila (Paritetni odbor za vprašanja slovenske manjšine) in Rudi Pavšič (SKGZ) so ga obiskali, da bi mu predstavili več odprtih vprašanj v odnosu med italijansko državo in slovensko manjšino, vendar pri nobenem ni bilo začutiti preboja.

Ksenija Dobrila je sicer po srečanju ocenila, da se je Buffagni zelo resno zavzel za ureditev razmer na regionalnem sedežu RAI v Trstu. Konvencija, ki urejuje radijske in televizijske oddaje v slovenskem jeziku, zapade aprila, Slovenci pa zahtevajo več ur sporeda.

Sekretar, ki je v vladi zadolžen za deželna vprašanja, je tudi pokazal razumevanje za zaskrbljenost Slovencev, ki nekatera določila novega protikorupcijskega zakona razumejo kot oviro pri delovanju društev. Buffagni je prosil goste, naj sestavijo spomenico s pripombami, ki bi lahko bile koristne pri morebitni spremembi lani izglasovanega zakona.

Spoznavno srečanje s sekretarjem, ki je opora ministrici za deželna vprašanja Eriki Stefani, si je še najbolj želela Ksenija Dobrila, ki kot predsednica Paritetnega odbora opozarja, da mora slovenska narodna skupnost redno gojiti odnose z ministrstvom za deželna vprašanja. To ima namreč tudi svoj oddelek za jezikovne manjšine.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj mi pomeni 40-dnevni post?

17. feb. 2021 | 18:40
Zmernejše življenje
Zmernejše prehranjevanje
Odpoved alkoholu
Posta se ne držim
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo