Ponedeljek, 27 januar 2020
Iskanje

SVP nikoli z Di Maiom

Vladna kriza močno odmeva tudi v Dolini Aosti

Bocen |
24. avg. 2019 | 6:21
Dark Theme

Na Južnem Tirolskem različno ocenjujejo vladno krizo v Italiji, različne ocene pa se pojavljajo tudi v sami Južnotirolski ljudski stranki. Medtem ko je senatorka SVP Juliane Unterberger predsedniku Sergiu Mattarelli pokazala pripravljenost tudi za podporo morebitni vladi DS-Gibanje 5 zvezd, je strankin politični tajnik Philipp Achammer v intervjuju za Rai Südtirol izključil vsakršno možnost podpore takšni vladi. Ne zaradi demokratov, temveč zaradi G5Z, za katerega je prepričan, da nasprotuje aktualni avtonomiji Južne Tirolske. Achammer nasprotuje tudi takojšnjim volitvam in se zavzema za t.i. tehnično vlado.

Različne ocene glede vladne krize se pojavljajo tudi v Dolini Aosti, potem ko je senator Albert Laniece, podobno kot Unterbergerjeva, na Kvirinalu pokazal pripravljenost za podporo morebitni novi »rumeno-rdeči« vladi. Zelo kritičen do Laniecejevega stališča je med drugim nekdanji poslanec in vladni sekretar Luciano Caveri. Tudi on odklanja sodelovanje z gibanjem, ki ga vodi Luigi Di Maio.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo