Petek, 10 julij 2020
Iskanje

Ta konec tedna na nekaterih smučiščih začetek zimske sezone

Zagnali naj bi tudi žičnico v Kranjski Gori

5. dec. 2019 | 15:44
Dark Theme

Na nekaterih slovenskih smučiščih se bo ta konec tedna začela zimska sezona. Kljub minulemu občasnemu sneženju, bo smuka v glavnem še precej okrnjena, kajti s snegom je prekrit le manjši del prog. Temperature so sicer v zadnjih dneh bile primerne za umetno zasneževanje, toda že danes so se v gorah spet dvignile nad ničlo. Začetek sezone pa bo zato v glavnem potekal ob znižanih cenah.

Največ snega je na Kaninu, kjer je snežna odeja debela skoraj tri metre. V petek in soboto bo obratovala slovenska stran smučišča brez čezmejne povezave. Od 8. do 13. decembra bo smučišče zaradi tehničnega pregleda zaprto, 14. decembra pa bo steklo obratovanje tudi s povezavo smučišča Na Žlebeh.

Jutri naj bi zagnali tudi prvo žičniško napravo v Kranjski Gori, kjer so v preteklih dneh začeli z umetnim zasneževanjem. Načrtujejo, da bodo zagnali vsaj vlečnico Mojca 1, smuka pa bo brezplačna.

Sezona se bo začela tudi na Krvavcu, na smučišču Kope, na Golteh in na Rogli, medtem ko bodo proge na Cerknem in na Voglu odprli v bližnjem obdobju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo